info

info

Welkom bij de TU/e Contest. Voor het 4e jaar op rij geeft Technische Universiteit Eindhoven – in samenwerking met TU/e innovation Space en Soapbox – de kans aan studenten om, samen met geweldige bedrijven, hun eigen innovatieve idee, prototype, businessplan of onderzoeksproject te ontwikkelen en verbeteren.

Heb je nog geen eigen idee? Schrijf je dan in voor een van de uitdagende business cases of upload en deel je cv om je netwerk te verbreden. You create your future met de TU/e Contest!

prijzen

Tijdens de finale gaan we verschillende prijzen weggeven aan de winnaars in de categorieën idee (€4,000), prototype (€6,000) en studenten teams (€4,000). Daarnaast wordt de ASML Makers Award (€2,500 + 100 uur support) en de Publieksprijs (€2,000) uitgereikt.
Onze partners hebben de mogelijkheid om ook prijzen uit te reiken. Deze prijzen zullen rond de finale bekend gemaakt worden.
idea
prototyping
studentteam
asml
audience

agenda

Onderstaand vind je een planningsoverzicht van de contest en antwoorden op vaak gestelde vragen.<br/>Heb je nog andere vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om contact op te nemen via onze WhatsApphulplijn: +31 6 30 41 60 96.

faq

1. Leer ons kennen

Wat is de missie van de TU/e Contest?

Vanuit de TU Eindhoven biedt de TU/e Contest een platform voor studenten om een innovatief idee, een kansrijk prototype of een veelbelovend businessplan te laten groeien binnen een netwerk van partners van de TU Eindhoven.

Wie organiseert de TU/e Contest?

De TU/e Contest wordt georganiseerd door de TU Eindhoven (in samenwerking met TU/e innovation Space en Soapbox) en wordt mogelijk gemaakt door alle partners die zijn verbonden aan de TU/e Contest.

Wat is de rol van de partners?

De partners vormen het netwerk van bedrijven en organisaties rondom de TU/e Contest,gelegen in de Brainport regio. Deze partners willen jou leren kennen en je helpen om jouw plan naar een volgende fase te brengen. Ben je op zoek naar dé kick-start voor jouw innovatie? Ben je zover bent dat je in staat bent een spin-off of start-up te lanceren? Of wil je jezelf tijdens deze Contest in de kijker spelen voor een afstudeer-, stageplek of baan? Doe dan mee aan de TU/e Contest. Je leert onze partners kennen via de partnerpagina. Je communiceert met de coaches via één op één chatsessies. Daarnaast is er direct contact met de partners tijdens de trainings- en workshopdagen.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Je kunt altijd een e-mail sturen naar info@tuecontest.nl. We streven ernaar om binnen 48 uur antwoord te geven van maandag t/m vrijdag.

2. Deelnemen

Wie kan er deelnemen aan de TU/e Contest?

Alle studenten van de TU Eindhoven.

Als ik wil deelnemen, hoe werkt dat dan?

Heb je een idee, prototype of business plan? Registreer je dan voor de TU/e Contest om fantastische prijzen te winnen, een geweldig netwerk op te bouwen en veel meer. Heb je nog geen eigen idee? Registreer dan, upload je cv, deel het met partners en krijg toegang tot business cases. Je kunt registeren vanaf 15 januari t/m 12 maart.

Waar kan ik me aanmelden?

Hoe gaat het aanmelden in zijn werk?

Het aanmeldproces bestaat uit 3 stappen:
1. Maak een account (15/01 - 12/03)
2. Creëer je eigen profiel.
3. Vul alle velden van je project profiel zo goed mogelijk in. Alleen als alles is ingevuld wordt het profiel met partners en anderen publiekelijk gedeeld.

Wat bedoelen jullie met clusters?

De clusters zorgen ervoor dat jij wordt gematcht met de juiste bedrijven en organisaties. Deze clusters vertegenwoordigen de technische topsectoren van dit moment. Bij het aanmelden mag je maximaal drie clusters koppelen aan jouw project. Het kan namelijk best zo zijn dat jouw innovatie een mooi stukje hightechontwikkeling is, gemaakt van duurzame materialen en met als doel verbetering van de gezondheid.
Elk cluster heeft de beschikking over een coach die jou voorziet van advies. De coach is afkomstig van een van de bedrijven of organisaties in de regio.

Welke clusters zijn er?

Je kunt binnen de volgende clusters coaching en advies van experts verwachten:
  • 1. High Tech Systems & Materials
  • 2. Energy & Sustainability
  • 3. Transport & Automotive
  • 4. Chemicals & Materials
  • 5. Life Sciences & Health
  • 6. Digital & Internet
  • 7. Building & Physics
  • 8. Finance & Technology

Ik ben een PHD. Kan ik ook deelnemen?

Dat kan zeker! Ook voor jou is de TU/e Contest een mogelijkheid om je netwerk uit te breiden en steun voor je onderzoek te vinden.

Kan ik met iemand van een andere studie of faculteit van de TU Eindhoven meedoen?

Dat is geen enkel probleem. De TU/e Contest beperkt zich niet tot faculteiten. Integendeel: wij zien zelfs graag dat verschillende disciplines gecombineerd worden, zeker als dat tot een mooie innovatie leidt.

Kan ik meedoen met studenten van een andere onderwijsinstelling?

Helaas: tijdens het aanmeldproces worden alleen studenten van de TU Eindhoven geaccepteerd. Alleen zij kunnen deelnemen aan de chatsessies, trainings- en workshopdagen en het pitchen tijdens het finale-event.

Kan ik met een studentenproject of als studentent team meedoen (zoals het Solar Team Eindhoven)?

Ja, dat kan. Er is zelfs een aparte categorie voor studentent teams. Deelname is mogelijk met een groep van minimaal 6 personen. Het is voor studententeams echter alleen mogelijk om met een onderdeel van het product aan de Contest mee te doen, dus niet met het kant-en-klare eindproduct.

Wordt mijn idee niet gestolen?

Nee. De coaches zijn er om je te voorzien van coaching, om je te helpen jouw concept te verbeteren en samenwerkingsverbanden aan te gaan. Er wordt niets openbaar gemaakt zonder jouw expliciete toestemming. TIP: geef geen details op jouw online openbare profiel. Via de online chats en tijdens de speeddates kun je meer details over je project aan de coaches geven, als je wilt.

Wat bedoelen jullie met de netwerkronde?

Dit is een belangrijk onderdeel van de TU/e Contest. De netwerkronde helpt je op bij de top 40 meest interessante projecten te komen. Hoe? 1) chat met onze partners (februari - maart). 2) overtuig mensen van de kracht van jouw project en zorg dat ze op je stemmen! (13 maart - 19 maart). Deel je profiel via Facebook, Twitter etc. om je bereik te vergroten. Deze stemmen zullen wederom meetellen bij de publieksprijs tijdens de finale.

Wat is de uiterste deadline voor aanmelding?

Je kunt registreren t/m 12 maart.

3. Prijzen

Wie kan er een prijs winnen?

Iedereen die studeert aan de TU Eindhoven.

Op welke dag is de finale?

Op 22 mei. De exacte tijden worden later medegedeeld.

Wat zijn de prijzen?

Wij bieden winnaars de mogelijkheid om hun dromen en business te kick-starten middels geldprijzen. Daarnaast bouw je tijdens het traject zelf relaties op met partners. Deze partners kunnen jou verder helpen tijdens en na het traject. Vorig jaar was de totale prijssom € 20.000,- en verschillende werkplekken bij TU/e innovation Space. Daarnaast hebben we natuurlijk de ASML Makers Award en de Publieksprijs. Onze maatschappelijke partners hebben ook de mogelijkheid om een eigen prijs weg te geven. Dezen zullen echter pas op het laatste moment bekend gemaakt worden.

Wat winnen de overige deelnemers?

Allereerst natuurlijk ontzettend veel plezier en inspiratie. En naast de pitchervaring, trainings- en workshopdagen levert het een heleboel netwerkmogelijkheden op.